pátek 29. ledna 2016

Cestovatelské plány na rok 2016

V letošním roce mě čeká více cest, které už mám víceméně jasně naplánované a rozhodla jsem se, že se o své plány s vámi podělím. Třeba někoho inspirují a vyrazí taky na cestu. Většinu z nich budu absolvovat sama a musím říct, že se na to docela těším, i když mi vždycky cestování o samotě připadalo zvláštní a pro mě naprosto nepřijatelné... :-)

Irsko a Británie

O tom, kam všude se chci podívat během mého pobytu v Irsku psát nebudu, protože toho je tolik a vlastně ani sama nevím, kam všude se vydám. Určitě ale vím, že se chci podívat do Edinburghu (mám letenky na 29.2.), Cardiffu a Londýna. Také bych chtěla procestovat Severní Irsko, doufám, že na něj budu mít čas. Jistojistě chci navštívit Belfast a také bych ráda viděla Obrův chodník.





V Irsku už jsem od 26.1., ale protože ne všechno šlo přesně podle mých plánů, zatím jsem se nedokopala k tomu, abych napsala nadšený článek o tom, že JSEM TUUUUU. Bude ale brzy (zítra)! :-) 

Polsko a dááál...

Už dlouho jsem měla na léto naplánovaný výlet do Polska. A jak jsem pořád plánovala a zjišťovala informace, dozvěděla jsem se, že mým oblíbeným levným Polskibusem můžu dojet až do Estonska. No, bylo hned jasné, že musím Litvu, Lotyšsko a Estonsko zařadit do mého výletu taky, vždyť se tam chci tak dlouho podívat! :-) Ale nastala otázka, jak se dostanu z Estonska relativně levně zpět do Prahy? Celou cestu se mi autobusem jet nechce a letenky jsou strašně drahé. 

Nebyla bych to já, abych hned nevymyslela zajímavou cestu (ten nápad přišel, když jsem koukala na cesty jiné blogerky, ale kecala bych, kdybych ji teď jmenovala, protože nevím na 100%, která to byla), při které navíc mnohé uvidím a navštívím další země, ve kterých jsem nebyla. Celý výlet tedy bude vypadat následovně: 


Levně po Itálii

V září budu pokračovat dalším levným cestováním, tentokrát to bude cesta Megabusem po Itálii. Plán je prozatím takový, že přiletím z Prahy do Milána, pojedu autobusem směrem na jih, kdy po cestě navštívím více měst, ale zatím je jasný jen Řím. Zde totiž chci navštívit další stát, ve kterém jsem ještě nebyla, a to Vatikán. Megabusem dojedu až do Bari, kde asi strávím několik dní na pláži a odsud pak poletím zpět do Prahy. 

V Itálii chci samozřejmě projít všechny známé památky. Myslím, že tahle cesta bude výborná a moc se na ni těším!

Malé nejisté cestičky...

Pokud mi to vyjde časově a finančně, ráda bych se letos ještě podívala na skok do Bruselu a na víkend do Budapešti. Ale obojí budou nárazovky, které zatím nechci moc plánovat. Budu se orientovat podle cen letenek (Brusel) a autobusů (Budapešť).

Překvapení navíc

Letos v létě by mě měla čekat ještě jedna velká cesta, ale ta zatím vůbec není jistá, takže budu trošku tajemná a nechám si ji pro sebe :-) Pokud se uskuteční, tak se o ní samozřejmě dozvíte.

A kam se letos podíváte vy? :-)

2 komentáře:

  1. Úplně mě chytá cestovatelská horečka! :) Pojedeš všechno sama nebo máš nějaký doprovod? A na jak dlouho vlastně vyjde cesta kolem Baltu?
    Držím palce s cestováním v létě, aby vyšla i ta velká cesty, kterou máš v plánu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj. Děkuji za komentář :-) Baltskou cestu pojedu nejspíš sama a část italské taky, část by se mnou snad měl jet přítel (podle toho, jak mu vyjde dovolená). Na tu velkou letní cestu vyrážím se sestrou a už se nám podařilo koupit letenky, tak snad vše vyjde tak jak má! :-) Ale budu ji asi tajit až do poslední chvíle.
      Jestli tě teď chytá cestovatelská horečka, tak až zveřejním své plány na příští rok, bude to na kolaps :-P :-D

      Vymazat